Καμμένος: Δεν περίμενα ο Τσίπρας να μου πάρει βουλευτές…

«Ψυχρό εκτελεστή» αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές καταγγέλλοντας πως: «Έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη φωνή τους στη Βουλή», παραθέτοντας λεγόμενα δημοσιογράφου κυβερνητικού μέσου, ο οποίος του είπε «σας την έχουν στημένη». «Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση». Στη συνέχεια εξήγησε ότι η μεθόδευση έγινε από τον Νίκο Βούτση και τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ αυτών τον Νίκο Φίλη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Θανάση Καρτερό.

Ο κ. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις». «Η συμπεριφορά του ήταν τέτοια που δεν την περίμενα. Δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα. Κατάλαβα την αλλαγή συμπεριφοράς όταν ήμουν στις ΗΠΑ και πρότεινα το plan B για τα Σκόπια». Τόνισε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε, καθώς ο ίδιος το είχε προτείνει. «Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετεγράφησαν στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Για τον Τέρενς Κουίκ σχολίασε: «Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός, όπως λέει. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», είπε ο κ. Καμμένος.

Στην ερώτηση γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα συμπληρώνοντας πως τότε η πρόταση της ΝΔ δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.

«Είμαι Ατλαντιστής. Πιστεύω στη σχέση με τις ΗΠΑ. Τη χτίσαμε αυτή τη σχέση», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν υποστηρίξαμε την κυρία Μέρκελ, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και άλλαξε».

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε: «Εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ, θα γινόταν η συμφωνία με τον Ισραήλ; Με τον Σίσι κάναμε την καλύτερη συμφωνία όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Ο Μανιός έμπαινε στα πλοιάρια των Παλαιστινίων και συγκρουόταν με τους Ισραηλινούς κι εμείς φέραμε τον Αλ-Σίσι και κάναμε συμφωνία με τον κυριότερο ετέρο του Ισραήλ. Βοήθησα τον πρωθυπουργό για να λάβει αποφάσεις σωστές ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη θέση όχι ως αριστερός πρωθυπουργός, αλλά ως ένας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας υπαγορεύουν να είναι στραμμένη προς τη Δύση».

Για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα που συνομολόγησε στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμένος απάντησε: «Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

«Ό,τι και να γίνει τη συμφωνία των Πρεσπών θα τη συζητήσουμε μετά τον Μάρτιο, μου είπε ο κ. Τσίπρας. Τον πίεσε η κ. Μέρκελ γιατί οι Αμερικάνοι δεν πιέζουν», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να βοηθήσει στην κυβερνητική σταθερότητα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως είναι «στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Τσίπρας και που τους εξαγόρασε με καρέκλα. Δεν φτάσαμε σε σημείο όμως να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ούτε θεωρώ ότι ξεφτιλιστήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν νιώθει προδομένος.

«Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε.

O Πάνος Καμμένος κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον Νίκο Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΞ αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.

«Ο Νίκος Κοτζιάς έχει κάνει συμφωνία και έχει παραδόσει τις βίζες του υπουργείου εξωτερικών σε εταιρείες του Σόρος. Υπάρχουν τα χαρτιά. Το έχω καταγγείλει στη Βουλή. Η εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα και περιμένω να κληθώ να καταθέσω», είπε.

«Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν», είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με τον καυγά στο υπουργικό ξεκαθάρισε ότι είπε πως ο Κοτζιάς χρησιμοποίησε το ΥΠΕΞ για να περάσει το πρόγραμμα με τις βίζες σε εταιρείες του Σόρος και όχι ότι πήρε άμεσα χρήματα από τον Σόρος.

«Όταν έδωσα τα στοιχεία στον Τσίπρα, μου είπε ότι τα μελέτησε και ότι δεν διέκρινε κάποια παρανομία», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Για τις άδειες στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

Παράλληλα τόνισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο που επιτρέπει το Σύνταγμα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν έχω “φάει” κανέναν υπουργό. Ο πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Η Τουρκία, όσον αφορά τη διπλωματίας της, προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αναφορά αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα. Είναι κάτι που φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».