Καμμένος για F-16: Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης-Δεν έχουμε υπογράψει τίποτα

Θέση για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πήρε μέσω συνέντευξής του ο Πάνος Καμμένος. «Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα, ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ να σημειώνει επίσης μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών πως «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική “οροφή” βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ».

Παράλληλα ο κ Καμμένος υπογράμμισε ότι «θα διεκδικήσουμε, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος η Ιορδανία, τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιάμεσων». Για να αναφέρει επίσης: «Εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, θα υπάρξουν μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».