Καμμένος:”Πρόσωπο από τον τραπεζικό χώρο αυτός που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη”

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κινήματος Παύλος Χαϊκάλης μετά τις καταγγελίες του δεύτερου περί απόπειρας χρηματισμού προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο φερόμενος ως δράστης ήταν παλαιοτέρα συνεργάτης της Deutsche Bank και αργότερα της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία απολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως υποστήριξαν ο κ. Χαϊκάλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  ο δράστης προσέφερε στον βουλευτή 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι 700.000 θα δίνονταν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε χρυσό αλλά και μέσω διαγραφής δανείων που όφειλε.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο άνθρωπος που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει είναι πρώην σύμβουλος του Πάνου Καμμένου και προέρχεται από τον τραπεζικό-οικονομικό τομέα.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είπε ότι το όνομα του εν λόγω προσώπου δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Το όνομα δόθηκε όμως από την πρώτη στιγμή στην ασφάλεια -όπως είπε ο κ. Χαϊκάλης- και περίμενε τις διαδικασίες που ακολούθησαν.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε το χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα- ρολόι. Υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το υλικό της καταγραφής δόθηκε στην Εισαγγελία.

«Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι κάποια από τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα «ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου».

Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, αντίγραφα κράτησαν οι κκ. Καμμένος και Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος καθώς και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό. ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «στέλνει «αυτή τη στιγμή αντίγραφο της δεύτερης συνάντησης Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα στον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και ένα δεύτερο αντίγραφο στον πρόεδρο της Βουλής για να το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων».

Καθορισμένη τρίτη συνάντηση, με την οποία υποτίθεται ότι θα έκλεινε η συμφωνία, και για την οποία είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. «18:05 του στέλνω μήνυμα “πού είσαι, χάθηκες;”», «18:12 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά», είπε ο κ. Χαϊκάλης.

«Ίσως είχε καταλάβει, ίσως ενημερώθηκε από κάποιον» είπε ο κ. Χαϊκάλης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε το πρόσωπο αυτό στο τρίτο ραντεβού.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, το συγκεκριμένο πρόσωπο τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. Έπειτα εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Εξάλλου είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί του και στην αρχή νόμιζε ότι του έκανε πλάκα. Όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Σε βίντεο από την πρώτη συνάντηση «φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα» είπε ο κ. Καμμένος δείχνοντας ένα δισκάκι, ενώ ζήτησε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου προσώπου για να φανεί με ποιον συνομιλούσε.