Καμία οριστική απόφαση για τα εργοστάσια στο Πέρα Χωρίο Νήσου

Οι αποφάσεις της υπουργικής σύσκεψης με αντικείμενο τα δύο χημικά εργοστάσια στο Πέρα Χωρίο Νήσου, δυσαρέστησε τους κατοίκους που ζητούν το οριστικό κλείσιμό τους, συνδέοντας τη λειτουργία τους με αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου Γιαννάκης Γεωργίου, στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αναφέρεται ότι το εργοστάσιο χλωρίνης θα παραμείνει κλειστό,  μέχρι που οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγξουν τα διάφορά προβλήματα που παρουσιάζει, ενώ το εργοστάσιο της Βιοχρώμ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

«Αυτή η απόφαση μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, διότι εμείς περιμέναμε να ακούσουμε χρονοδιαγράμματα, για τη μετακίνηση των συγκεκριμένων εργοστασίων, που για τόσα χρόνια ταλαιπωρούν τις κοινότητες μας. Από τη στιγμή που δεν έχουμε ακούσει αυτό που περιμέναμε, το απόγευμα θα συγκληθεί  παγκοινοτική συγκέντρωση και αυτό που νομίζω και τολμώ να πω είναι ότι θα συνεχίσουμε τα μέτρα για το κλείσιμο των εργοστασίων», είπε ο κ. Γεωργίου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Υγείας και Γεωργίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Διοικήσεως, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Πέρα Χωρίου Νήσου, ο Κοινοτάρχης και οι ιδιοκτήτες των δύο εργοστασίων.