Καμία επίσημη ανακοίνωση για τα εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία Χριστόφια στο Κελλάκι

Η κυπριακή κυβέρνηση απέφυγε μέχρι αργά χθες να κάνει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση σχετικά με τον εντοπισμό τριών κιλών εκρηκτικής ύλης TNΤ και ενός πυροκροτητή μόλις 500 μέτρα από την εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι της Λεμεσού. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν κρυμμένα και σύμφωνα με τις εξετάσεις ήταν σε άριστη κατάσταση.

Σε ερώτηση κατά πόσο τα εκρηκτικά ενδέχεται να χρησιμοποιούνταν για πιθανή εγκληματική ενέργεια εναντίον της εξοχικής κατοικίας του προέδρου Χριστόφια , είπε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες αναλύσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις που εντοπίζονται εκρηκτικές ύλες. Στην ευρύτερη περιοχή, πάντως,  υπάρχουν λατομεία, στα οποία γίνεται χρήση εκρηκτικών και παρατηρείται παράνομη μετακίνηση δυναμίτιδας.

Ο πρώην πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Αντώνης Σιακαλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που ανευρέθηκε είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα συνηθισμένο όχημα, αλλά όχι ένα θωρακισμένο όπως αυτό του Προέδρου. Θα μπορούσε όμως να  το εκτροχιάσει.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν λατομεία, στα οποία γίνεται χρήση εκρηκτικών και παρατηρείται παράνομη μετακίνηση δυναμίτιδας.