Καμία ενημέρωση για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΧΑΚ

Το ΧΑΚ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή του αναφέρθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία εξέταζε τον ετήσιο προϋπολογισμό του ημικρατικού αυτού οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του οργανισμού ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 προνοεί σύνολο δαπανών 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα προϋπολογισθέντα έσοδα θα ανέλθουν σε 6,6 εκατομμύρια ευρώ, οι λειτουργικές δαπάνες σε 6 εκατομμύρια ευρώ και το αναμενόμενο πλεόνασμα σε 3.000 ευρώ.

Οι συνολικές αναπτυξιακές δαπάνες θα ανέλθουν σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια, ενώ το αποθεματικό θα διατηρηθεί στα 18,8 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

” Το ΧΑΚ έχει να παίξει σήμερα σημαντικό ρόλο, ιδιαιτέρως στον τομέα της ενέργειας”, όπως συμβαίνει στη Νορβηγία και στο Ισραήλ, αλλά και στα μεγάλα έργα όπως είναι οι μαρίνες, τα καζίνο και τα γήπεδα γκολφ, επεσήμανε ο κ. Κουφάρης και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η στήριξή του.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, Νώντας Μεταξάς, δήλωσε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το Χρηματιστήριο θεωρείται ως πολύ σημαντικός θεσμός για τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας .