Καμία αναβολή στους σχεδιασμούς σε σχέση με το ενεργειακό πλούτο

Ο Υπουργός άμυνας,  έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση,  ότι κανένας σχεδιασμός όσον αφορά τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου δεν θα αναβληθεί αλλά θα υλοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο.

Ο Φώτης Φωτίου , σχολιάζοντας με δηλώσεις του στην Πάφο τις νέες τουρκικές προκλήσεις με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός το οποίο επανήλθε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου , στα όρια των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ , ανέφερε πως εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγο για αποσταθεροποίηση της περιοχής θα πρέπει να αντιλαμβάνονται και τις συνέπειες αυτής της αποσταθεροποίησης .

Πρόσθεσε ότι, ο στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή αλλά και να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ,ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί στα πλαίσια του διεθνούς δίκαιου και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει να ενεργεί.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή επιδιώκοντας την ασφάλεια , την ειρήνη και την ευημερία και γι’ αυτό το λόγο ξεκαθάρισε δεν θα ανεχτούμε να απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Υπουργός Άμυνας , ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά από την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2014 Α΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου, στην Αναρίτα αναφέρθηκε επίσης και στο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης της Ε.Φ. που έχει ως στόχο – όπως είπε-, όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του αξιόμαχου της ΕΦ .

Πρόσθεσε επίσης , ότι το 2014 , θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στην Ε.Φ. επισημαίνοντας ότι ο όλος σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ευχήθηκε επίσης καλή και παραγωγική θητεία στους οπλίτες της 2014 Α ΕΣΣΟ, προσθέτοντας ότι η πατρίδα χρειάζεται αυτά τα παιδιά σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι σχεδόν καθημερινές .

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας ο Υπουργός Άμυνας, είπε ότι το θέμα αυτό αποτελεί μέρος της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. και επανέλαβε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενημερωθεί η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για όλους τους σχεδιασμούς ενώ θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο για τελικές αποφάσεις.