Καλύτερος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ ο Μέσι

Η τεχνική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 ανέδειξε ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι. Ο Μέσι τιμήθηκε μετά το τέλος του τελικού με την «adidas golden ball».

Δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ αναδείχτηκε ο Γερμανός Τόμας Μιούλερ και τρίτος ο Ολλανδός Άριεν Ρόμπεν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ο Μάνουελ Νόιερ, τερματοφύλακας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας αναδείχτηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω του τον Αργεντινό Ρομέρο και το Νάβας της Κόστα Ρίκα. Ο Νόιερ τιμήθηκε με το «adidas golden glove» (χρυσό γάντι ).

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκεζ ο οποίος πήρε το χρυσό παπούτσι της adidas. Ο Ροντρίγκεζ πέτυχε έξι τέρματα έναντι πέντε του Γερμανού Μιούλερ.

Επίσης, η τεχνική επιτροπή του Μουντιάλ ανέδειξε ως καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης το Γάλλο Πολ Πογκμπά. Το βραβείο αυτό αφορά ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1993.

Ομάδα fair play της διοργάνωσης αναδείχτηκε η Εθνική Κολομβίας. Οι ποδοσφαιριστές της Κολομβίας δέχτηκαν συνολικά μόνο πέντε κίτρινες κάρτες στους πέντε αγώνες που έδωσαν στο Μουντιάλ ενώ, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, η Εθνική Κολομβίας διακρίθηκε μεταξύ άλλων στο σεβασμό που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της τεχνικής της ηγεσίας προς τους αντίπαλους και τους διαιτητές.

Να σημειωθεί πως μια ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο fair play αν καταφέρει να προκριθεί τουλάχιστον στη φάση των «16» της διοργάνωσης.