Καλείται (;) να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γ. Παπανδρέου

Κοντά είναι πλέον το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι φωνές των βουλευτών που ζητούν την κλήτευσή του, πλέον, αυξάνονται, μετά τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και, σύμφωνα με τα οποία, ο πρώην πρωθυπουργός ενημερωνόταν από την ΕΥΠ για τις εξελίξεις ως προς τη λίστα…. «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να εξηγήσει πως εμπλέκεται στον χειρισμό μιας υπόθεσης η οποία εκ του αποτελέσματος αποσιωπήθηκε την ώρα μάλιστα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε κηρύξει ανένδοτο για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο κ. Διώτης κατέθεσε στην επιτροπή,  μέρος της  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον χειρισμό της λίστας στην οποία καταγράφεται ο εξής διάλογος:

Παπακωνσταντίνου: «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;
Διώτης: «ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα (σ.σ. Μπίκα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»
Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»
Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»
–  Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεση του κ. Διώτη στην επιτροπή της Βουλής, ενώ το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας.