Καλή η εξαγγελία του Γενικού Εισαγγελέα για τιμωρία αλλά δεν έχουμε πειστεί

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι έχει αργήσει η πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα των ευθυνών για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, το χρηματισμό των κομμάτων και την τιμωρία των ενόχων.

Εδώ και καιρό η Βουλή κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό, λίστες με τις εταιρείες αλλά και φυσικά πρόσωπα οι οποίοι φυγάδευσαν τις καταθέσεις τους, πριν την απόφαση του Eurogroup. Επίσης το Κίνημα ήταν το πρώτο που ζήτησε εμπειρογνώμονες από το 2012, για να ενισχύσουν το έργο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών. Από το καλοκαίρι του 2012 ζητήσαμε τη νομοθετική τροποποίηση ώστε η ποινική ευθύνη να καλύψει όλες τις περιπτώσεις των τραπεζικών και οικονομικών σκανδάλων. Κανένας δεν μας άκουγε. Τα αποτελέσματα τα ζούμε.

Δικαιολογημένα διατυπώνουμε τις αμφιβολίες μας για τη θέληση και τη δύναμη της πολιτείας να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους. Είμαστε σίγουροι ότι μια μεγάλη μερίδα του Κυπριακού λαού θα συμφωνήσει με τις αμφιβολίες τις οποίες διατυπώνουμε, αφού ως τώρα κανένας δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματα που έχουν γίνει εις βάρος αυτής της χώρας και του λαού.

Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι απλά εξαγγελίες, αναμένουμε να δούμε τιμωρία όχι απλά υποσχέσεις και προειδοποιήσεις.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ