Καλά κρατούν οι κόντρες στους Ιεράρχες !

Ένθερμο είναι το παρασκήνιο στο χώρο της εκκλησίας καθώς οι κόντρες καλά κρατούν μεταξύ του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου Β’ και του και του Μητροπολίτου Νικηφόρου. Στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, που είχαν πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2006, εκλέχτηκε ο νυν Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, με την βοήθεια του τότε ηγουμένου Νικηφόρου, ο οποίος είναι σήμερα μητροπολίτης και ηγούμενος της μονής Κύκκου.

Παρ’ όλες τις διαφορές που είχαν οι δύο προαναφερόμενοι έκαναν ”μέτωπο” και κανόνισαν να ”πετάξουν” έξω  τον τότε υποψήφιο του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, μητροπολίτη Αθανάσιο.Αφότου λοιπόν, δεν εκλέχτηκε ο μητροπολίτης Αθανάσιος, ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος, Χρυσόστομος Β’, κέρδισε επ’ άξια τις εκλογές.

Αν και προεκλογικά τα είχαν συζητήσει μια μέρα πριν το τελικό φινάλε,ο  Νικηφόρος ψήφισε τον Χρυσόστομο, εν τούτοις, η κόντρα συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό.  Τα ”κατηγορώ”  των δύο πλευρών είναι μεγάλα και αμοιβαία.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ κατάφερε με μια κίνηση ΜΑΤ να πάρει το MEGA Κύπρου από τον μητροπολίτη Νικηφόρο, που είχε το ”μονοπώλειο”. Επίσης, το ΡΙΚ κάθε Κυριακή παρουσιάζει στο μετόχι του Αγίου Προκοπίου στη Λευκωσία την λειτουργία του Νικηφόρου ενώ το Mega ακολουθάει και καταγράφει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο όπου εμφανίζεται. Όπως φαίνεται, η κόντρα τους δεν έχει τέλος και αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει…