Κακοποίηση Bruno: Ντροπή σας – Να τιμωρηθούν άμεσα οι υπάλληλοι του Δήμου

«Χυδαία» η όλη συμεπριφορά και η αντιμετώπιση του περιστατικού κακοποίησης του σκύλου από υπαλλήλους του Δήμου στην Αγία Νάπα.

Κάποιοι έπρεπε να ντρέπονται και όχι με τέτοιες συμεριφορές,  να περιμένουν και τουρίστες.  Όταν υπαλλήλοι του Δήμου συμπεριφέρονται με αυτό τον βάναυσο τρόπο σε ένα άκακο πλάσμα, ένα σκύλο ο οποίος από το 2016 είναι ο φύλακας του στρατοπέδου και η συντροφιά των εθνοφρουρουρών, είναι ντροπή για τη κοινότητα.

Το ότι λαμβάνονται καταθέσεις και η «δήθεν» έρευνα εκ μέρους του Δήμου Αγίας Νάπας, αδιάφορους αφήνει όλους εμάς γιατί γνωρίζουμε ότι κανένας στη τελική δεν θα τιμωρηθεί. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτού του είδους περιστατικά στη περιοχή.

«Άνθρωποι» σαν αυτούς τους υπαλλήλους,  ντροπιάζουν τον Δήμο Αγίας Νάπας  και ισοπεδώνουν ότι καλό γίνεται στη περιοχή.

Τόση δυσφήμιση τώρα παγκοσμίως για δύο «μάγκες» υπαλλήλους που τα έβαλαν με ένα αθώο σκυλάκι;

Το περιστατικό καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα:

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων στις 27/4/2021 έχουμε ενημερωθεί για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τη βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ένα σκύλο από υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Νάπας. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι στο βίντεο οι υπάλληλοι του Δήμου Αγ. Νάπας απειλούν τους πολίτες που διαμαρτύρονται, ότι ο σκύλος θα θανατωθεί.

Τέτοιες πράξεις μας θυμίζουν συμπεριφορές άλλων εποχών και όχι τού 21ου αιώνα που ζούμε.

Βλέποντας το βίντεο διαπιστώνεται εμφανής κακοποίηση και βία απέναντι στην αθώα αυτή ψυχή. Η άσκηση βίας απέναντι στα ζώα εκτός από ποινικό αδίκημα είναι και μια πράξη καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι υπάλληλοι του Δήμου της Αγίας Νάπας και όχι να βασανίζουν ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

Έχουμε ενημερωθεί από την Αστυνομία ότι το περιστατικό διερευνάται. Έχει στο μεταξύ ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και η τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγ. Νάπας ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του δημοτικού συνεργείου. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από την Αστυνομία και τις δημοτικές αρχές και να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αν υπήρχε πραγματική Αστυνομία των ζώων η υπόθεση θα ήταν ήδη ενώπιον του γενικού εισαγγελέα.

Διερωτόμαστε ποτέ θα καταλάβουν ορισμένοι ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και δικαιώματα και πρέπει να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την απόδοση της Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γροθιά στο στομάχι προκαλεί το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες και στο οποίο απεικονίζονται λειτουργοί του Δήμου Αγίας Νάπας να κακοποιούν βάναυσα σκύλο, τον οποίον προσπαθούσαν με άτσαλο τρόπο να τον πιάσουν και να τον οδηγήσουν σε χώρο φύλαξης του Δήμου.

Η Συμμαχία Πολιτών καταγγέλλει το νέο περιστατικό βίας εναντίον σκύλου και απαιτεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών εκεί που προκύπτουν.

Βλέποντας και μόνο το βίντεο, διαπιστώνουμε ότι οι λειτουργοί που έφτασαν στο σημείο για να πάρουν τον σκύλο, δεν έχουν κανένα ίχνος σοβαρής εκπαίδευσης για να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας. Η επιθετικότητα και το μίσος που βγάζουν απέναντι στο ζώο προκαλούν τα χειρότερα των συναισθημάτων.

Αυτές τις θέσεις θα έπρεπε να τις υπηρετούν μόνο όσοι πέρασαν από την ανάλογη εκπαίδευση και εκμάθηση των υποχρεώσεών τους. Η συμπεριφορά των λειτουργών που πρωταγωνιστούν στο βίντεο, μας κάνει να διερωτόμαστε τι θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν έντρομοι λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίζονταν.

Υποδεικνύουμε ότι όλοι οι λειτουργοί όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα πρέπει να τύχουν άμεσης, σωστής και σοβαρής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κατέχουν την άδεια φροντιστή ζώων από το κτηνιατρείο. Όσοι αδυνατούν να πληρούν τα εν λόγω κριτήρια, θα πρέπει να απομακρυνθούν την ίδια ώρα από τις υπηρεσίες τους. Καλούμε το Κτηνιατρείο, το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και όλα τα τμήματα τα οποία ασχολούνται με τη φροντίδα αδέσποτων ζώων, να επανεξετάσουν έναν προς έναν τους λειτουργούς τους, για να επιβεβαιωθεί ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες.

Ευχόμαστε ότι ο Μπρούνο, ο σκύλος που κακοποιήθηκε τόσο βάναυσα την Αγία Νάπα, θα επιστρέψει και πάλι σε χώρο που θα περιβάλλεται από άπλετη αγάπη, όπως έμαθε. Αποτελεί ντροπή για όλους μας, το γεγονός ότι ένας σκύλος που ζούσε τόσο αρμονικά και με αμοιβαία αγάπη με τους ανθρώπους, έτυχε τόσο απάνθρωπης συμπεριφοράς από λειτουργούς που έχουν ως υποχρέωση τη φροντίδα των ζώων.