Κακλαμάνης για Τσίπρα και Καμμένο: Παίζουν θέατρο σκιών – Ουδείς τολμά να ζητήσει «διαζύγιο»

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος παίζουν θέατρο σκιών», τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Το πρωί τσακώνονται, τρώνε μαζί με το μεσημέρι και συμφωνούν σε όλα το βράδυ», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. «Το ίδιο και οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δήθεν επιθέσεις προς τον κ. Καμμένο. Ουδείς τολμάει να ζητήσει επισήμως το “διαζύγιο”. Η πιο τρανταχτή απόδειξη ήρθε με τη παραίτηση Κοτζιά. Ποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ βγήκε να ζητήσει τη καρατόμηση Καμμένου; Κανείς. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τρέμουν στην ιδέα να χάσουν την καρέκλα της εξουσίας, που έχουν “γαντζωθεί”», προσθέτει.

«Είναι το χειρότερο για τη χώρα και δυστύχημα για το λαό μας, αν θα υποχρεωθεί να περιμένει ως τον Οκτώβριο του 2019, για να ξεφορτωθεί έναν πρωθυπουργό που έφτασε στο σημείο να παρακαλεί τους υπουργούς του να του υποσχεθούν ότι δεν θα τον “ρίξουν”», σημειώνει ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά δρομολογεί εξελίξεις ο κ. Κακλαμάνης εκτιμά «ο κεντρικός στόχος των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου είναι, ει δυνατόν, η κυβέρνηση να εξαντλήσει τη θητεία της».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι «στην πατρίδα μας ορισμένοι ήδη γίνονται πρόθυμοι πριν προβάλουμε να μάθουμε το αποτέλεσμα στα Σκόπια».

Στο θέμα των συντάξεων, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι η ΝΔ είχε απαιτήσει πρώτη τη μη περικοπή τους και «η κυβέρνηση έχασε τη μοναδική ευκαιρία να τη ψηφίσει και να πάει με ψήφους 300-0 στις Βρυξέλλες να τη διεκδικήσει».