Κακάο: Το απόλυτο αντιγηραντικό !!

Η επιστημονική ονομασία των σπόρων του τροπικού δέντρου κακάο είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma είναι ελληνικής σημασίας και ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις <θεός+βρώσις, που σημαίνει η τροφή των θεών.

Αν πίνετε κάθε μέρα βιολογικό κακάο, χωρίς ζάχαρη τότε να ξέρετε ότι έχετε βρει το ελιξήριο της νεότητος.

Τα οφέλη του κακάο είναι πολλά!

Αρχικά προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση  καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι!

Επιπλέον, αποτελεί σημαντική ασπίδα για την καρδιά καθότι οι πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τέλος, βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση καθώς είναι πλούσιο σε αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Έτσι, διεγείρει το κεντρικό Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Μη χάνετε καιρό…  Ξεκινήστε αμέσως να πίνετε κακάο..!