Και νέα. επίθεση Γιώργου Λιλλήκα σε Νίκο Αναστασιάδη

Τον ισχυρισμό ότι ο Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί να είναι αρεστός σε κάποιους ξένους αντί να υπερασπίζεται τα εθνικά δικαιώματα της Κύπρου, προέβαλε ο Γιώργος Λιλλήκας. Αναφέρθηκε σε συνέντευξη του συνυποψηφίου του σε γερμανικό περιοδικό, στο οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης, υποστήριξε ο Γιώργος Λιλλήκας είχε δηλώσει ότι “είναι έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί, προκειμένου να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εταίρους μας”.

Ο κ. Λιλλήκας ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο κ. Αναστασιάδης «ποιά είναι τελικά η θέση του. Αυτή που λέει στους Κύπριους πολίτες λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για να κερδίσει καλύτερους όρους. Ή αυτή που διακηρύττει στους Ευρωπαίους ότι θα το υπογράψει άνευ όρων και χωρίς διαπραγμάτευση».

Χαρακτήρισε «εθνικά επιζήμια» τη θέση του Αναστασιάδη για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ , υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε απομόνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας από παραδοσιακούς φίλους, όπως είναι η Ρωσία και έθεσε το ερώτημα σε τι θα εξυπηρετήσει…«Μήπως το ΝΑΤΟ προστάτευσε την Ελλάδα από τις επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας;… σε τι θα εξυπηρετήσει να αποστέλλονται τα παιδιά των Κυπρίων να συμμετέχουν σε πολέμους που σχεδιάζονται από κάποιους κύκλους του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα;».