Και νέα δήλωση του προπονητή του Κυριάκου Ιωάννου

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα απασχολώ τα ΜΜΕ αλλά δυστυχώς είναι αναγκαίο να γίνει μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΚΟΑ στο ΡΙΚ και στην LTV Αναγκαίο για να αποκατασταθούν κάποιες αλήθειες.

Έτσι, ξεκινάει τη δεύτερη επιστολή του προς τον ΚΟΑ ο προπονητής του Κύπριου αθλητής στο άλμα εις ύψος, Κυριάκου Ιωάννου.

Ο Δημήτρης Ευθυμίου, τονίζει ότι ο ΚΟΑ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον αθλητή, τον οποίο και υποβίβασε και απαντά στον εκπρόσωπο τύπου του ΚΟΑ, Σπύρο Σπύρου.

«Μάλλον ο κ. Σπύρου δεν διάβασε καλά την ανακοίνωση μου ή για λόγους εντυπωσιασμού ήθελε να πάει αλλού την συζήτηση, διαφοροποιώντας τα γραφόμενα μου και λέγοντας ότι πολιτικοποιώ τον αθλητισμό.

Εγώ έγραψα χθες στην ανακοίνωση μου ότι όλα αυτά που αναφέρει ο ΚΟΑ δεν τα χάρισε κανένας στον Κυριάκο αλλά τα απόκτησε με την αξία, τον ιδρώτα του και όχι με πολιτικά βολέματα. Αν με αυτό πολιτικοποιώ τον αθλητισμό, ζητάω συγνώμη…

Όχι κ. Σπύρου, με τα πολιτικά βολέματα εννοούσα τα δικά σας οικογενειακά βολέματα σε αυτές τις θέσεις αλλά και κάποιων άλλων Εκτός εάν βρεθήκατε στα διοικητικά συμβούλια κατόπιν εξετάσεων και όχι διορισμού . Αν ισχύει το πρώτο, και πάλι συγνώμη…

Αναφερθήκατε για τεχνοκράτες και άλλα πολλά που δημιούργησαν τους σχεδιασμούς. Πάρα πολύ καλό αυτό. Εσείς γι αυτό είστε εκεί σαν άνθρωπος του αθλητισμού, να βοηθάτε τους τεχνοκράτες που τυχόν δεν γνωρίζουν το ίδιο καλά με εσάς τον αθλητισμό για να μπορούν να αποφεύγονται τέτοια λάθη.

Επίσης είπατε ότι η Ομοσπονδία του Στίβου είχε την δυνατότητα να παρέμβει και να κάνει την ένσταση της, αν ήθελε, αλλά δεν το έκανε. Ψέμα. Η ομοσπονδία μου με ενημέρωσε ότι στα πρακτικά με ημερομηνία 08/11/2012 ο κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης έκανε την ένσταση του για το θέμα τόσο του Κυριάκου όσο και για την Ελένη Αρτύματα η οποία είχε το Α΄ όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Όσον αφορά στο ότι αναφέρθηκα σε θέμα προσωπικό και ενοχληθήκατε για την υπεύθυνη του υψηλού αθλητισμού το επαναλαμβάνω και σήμερα: πότε έδειξε ενδιαφέρον η υπεύθυνη όταν ο Κυριάκος έκανε δυο εγχειρίσεις πριν τους Ολυμπιακούς, έστω με ένα τηλέφωνο ή ένα μήνυμα; Γιατί πριν την έναρξη τον Ολυμπιακών Αγώνων όλοι οι αθλητές λάμβαναν ευχές στα κινητά τους για καλή επιτυχία, εκτός του Κυριάκου; Μάλλον γνωρίζοντας το χαρακτήρα του Κυριάκου το έκανε για να του δημιουργήσει κίνητρο! Να πεισμώσει και να μπει στο τελικό! Ευχαριστούμε γι αυτό γιατί ο σκοπός επετεύχθη.

Γιατί μετά την λήξη κάθε αγωνίσματος, κάθε αθλητή ή αθλήτριας, λάμβανε τα συγχαρητήρια της; Να υποθέσω λόγω του ότι μας συνήθισε ο Κυριάκος σε αυτά τα αποτελέσματα και δεν χρειαζόταν; Μήπως δεν το έκανε λόγω προσωπικού προβλήματος με τον αθλητή ή λόγω εμπάθειας; Το τελευταίο που μένει να σκεφτώ είναι μήπως το έστειλε με απόκρυψη!».