Και μια ελπιδοφόρα είδηση…

Στο κυκεώνα των αρνητικών ειδήσεων που λαμβάνουμε τους τελευταίους μήνες , ειδήσεις όπως η ανακοίνωση χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για διεξαγωγή έρευνας για τον καρκίνο από τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, δίνουν μια ανάσα ελπίδας ότι η χώρα μας έχει πιθανότητες να βγει από το τέλμα που περιήλθε.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά την διεξαγωγή έρευνας, με ορίζοντα πενταετίας, για την εξεύρεση αποτελεσματικότερης θεραπείας συμπαγών καρκινικών όγκων.

Η έρευνα πραγματεύεται τη συνδυαστική χρήση συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που τροποποιούν την μικροδομή του καρκινικού περιβάλλοντος μαζί με τις συνήθεις χημειοθεραπευτικές μεθόδους, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αυτών.

Η συνδυασμένη αυτή μέθοδος θεραπείας του καρκίνου, αναμένεται να οδηγήσει σε μια εντελώς νέα προσέγγιση στη χρήση της χημειοθεραπείας και στην αντιμετώπιση καρκινικών όγκων γενικότερα.

Ας ελπίσουμε σύντομα να ακούσουμε και άλλες τέτοιες ελπιδοφόρες ειδήσεις. Σίγουρα οι χώρα μας διαθέτει τους ανθρώπους, επιστήμονες και επαγγελματίες που μπορούν να διαπρέψουν στο αντικείμενο τους, φτάνει να τους δοθεί η ευκαιρία…
Πωπ