Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Τετάρτη

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, θερμή αέρια μάζα  επηρεάζει την περιοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Τετάρτη.

Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Η κανονική θερμοκρασία συνήθως αυτή την εποχή είναι γύρω στους   30 βαθμούς. Η θερμή αέρια μάζα θα υποχωρήσει την Πέμπτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Πέμπτη θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη και σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Πέμπτη για να κυμανθεί κατά το τριήμερο αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ιδιαίτερα για το εσωτερικό και τα ορεινά.