Καιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ανεβαίνει σιγά σιγά και πάλι η θερμοκρασία με τον υδράργυρο σήμερα να αγγίζει τους 38 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τη Μετεωρολογική υπηρεσία:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Νωρίς το πρωί ενδέχεται να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα σταδιακά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα παράλια. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.