Καιρός: Σκόνη, συννεφιά και τοπικές βροχές

Καιρός: Σκόνη, συννεφιά και τοπικές βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα με τη σκόνη να παρατηρείται  στην ατμόσφαιρα  μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός σήμερα θα καταστεί συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά λίγες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό ή και στα νοτιοανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένονται να είναι αυξημένες, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναμένεται από την Τετάρτη και μετά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν τοπικά λίγες βροχές ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό ή και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικά λίγες βροχές ωστόσο αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, νωρίς το απόγευμα, στα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Πέμπτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα δυτικά, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή πτώση, για να κυμανθεί την Πέμπτη γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.