Καιρός: Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για καταιγίδες και χαλάζι.

Η προειδοποίηση ισχύει μέχρι τις 16:00, το απόγευμα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχή δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής ύφεση δημιουργείται στην περιοχή της Ρόδου και κινείται νοτιοανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό του επόμενου τριημέρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα το πρωί ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ κυρίως στα παράλια πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής που είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα είναι λίγο ψηλότερη των κανονικών της εποχής.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή.