Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος το πρωί και αργότερα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορειν

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται την Πέμπτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν τοπικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά σταδιακά στα ανατολικά θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ωστόσο αργότερα θα εμφανιστούν και αυξημένες μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα θα πνέουν παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ από νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό και στα βόρεια, ενώ ενδεχομένως να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Το Σάββατο, αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.