Καιρός: Πρόγνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις επόμενες μέρες

Καιρός: Πρόγνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις επόμενες μέρες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι, αρχικά, θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί μέχρι το μεσημέρι γενικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.