Καιρός: Νεφώσεις και πιθανές βροχές, αναμένονται σήμερα

Καιρός: Νεφώσεις και πιθανές βροχές, αναμένονται σήμερα

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, κυρίως αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται το απόγευμα να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 32 στα παράλια και τους 27 στα υψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.