Καιρός: Νέο χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και καταιγίδες

Αρχίζει σταδιακή επιδείνωση του καιρού  από σήμερα με βροχές και καταιγίδες. Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σήμερα, αναμένεται παροδικά ασθενής χαμηλή πίεση. Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή, από το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Παρασκευή:

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και το πρωί αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές.

Το απόγευμα και το βράδυ, ωστόσο, αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.