Καιρός: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση, με ισχύ από τις 06.00 το πρωί  μέχρι τις 22.00 το βράδυ σήμερα, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Υπηρεσία αναφέρεται σε παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, που αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την νότια Ελλάδα, κινείται πολύ αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι σήμερα το απόγευμα .

Σήμερα  Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.