Καιρός: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις

Καιρός: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε σήμερα τα ξημερώματα το Τμήμα Μετεωρολογίας και αφορά βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια, τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει από τις 5 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 55 εκατοστά.

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν αρχικά τοπικά βροχές, πιθανό µεµονωµένη καταιγίδα και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, µε τα φαινόµενα αργότερα να περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα υπάρχει παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές ενώ από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά του Τροόδους. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά ενώ παροδικά οι άνεµοι θα είναι πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι τη Δευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.