Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλό βαρομετρικό στο νότιο Ιόνιο κινείται αργά ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από το απόγευμα σήμερα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Από αργά το απόγευμα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση ή χιονόνερο, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά αργότερα θα βελτιωθεί αισθητά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος. Την Τέταρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

 

Check Also

Επιστολή ΠτΔ στον Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ και επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

Στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για …

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 38 βαθμούς

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά …