Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλό βαρομετρικό στο νότιο Ιόνιο κινείται αργά ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από το απόγευμα σήμερα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Από αργά το απόγευμα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση ή χιονόνερο, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά αργότερα θα βελτιωθεί αισθητά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος. Την Τέταρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.