Καιρός: Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Καιρός: Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Αναλυτικά η πρόγνωση

Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως συννεφιασμένος  ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα δυνατόν να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Η σχετικά θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από σήμερα, όπως και η σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και παροδικά στα ανατολικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει, κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει, κατά περιόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει, κατά περιόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.