Καιρός: Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Χιονόνερο στο Τρόοδος

Καιρός: Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Χιονόνερο στο Τρόοδος

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από αύριο. Κατά διαστήματα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργότερα, όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχίζοντας από τα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι βροχές δυνατόν να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταμένες.

Τη Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.