Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών – Αιθριος καιρός τα Χριστούγεννα

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα παρατηρείται αραιή σκόνη, που θα υποχωρήσει αργότερα σήμερα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και το πρωί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, τα Χριστούγεννα και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά δυνατό να παρατηρείται τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τα Χριστούγεννα θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.