Καιρός: Αραιή σκόνη και ζέστη – Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Αραιή σκόνη και ζέστη – Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το  βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέχρι την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, γιανα κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.