Καιρός: Αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία,  ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα είναι δυνατή και η χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος τοπικά όμως είναι πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα είναι δυνατή και η χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.