Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες αναμένεται τις επόμενες μέρες και η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί μέχρι την Παρασκευή πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σήμερα, θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 βαθμούς στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, αλλά τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί μέχρι την Παρασκευή πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.