Καινούργιο νόημα στο “δεσμεύομαι” θέλει να δώσει ο Λιλλήλας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άλφα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, αναφέρθηκε στην απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα λέγοντας πως είναι τελεσίδικη.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ χαμηλά για τον κ. Λιλλήκα ο ίδιος τόνισε πως “οι δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια δεν πέφτουν ποτέ μέσα και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο προπαγάνδας προς το κοινό”.

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Λιλλήκας είπε πως “δεν χρειαζόμασταν το μνημόνιο| και πως αυτό που μπορούσε να γίνει ήταν “η κυβέρνηση να πάρει του τόκους τον καταθέσεων τότε από τις Τράπεζες οι οποίοι ήταν στο 6%”. Επίσης είπε πως η οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο κ. Χριστόφιας “μας έφερε στο χείλος του γκρεμού”.

Ερωτηθείς για το ποια πρόσωπα θα διορίσει εάν εκλεγεί, το μόνο που ανέφερε είναι να κάνουμε υπομονή λέγοντας ότι “θα δώσω νέο νόημα στο ρήμα δεσμεύομαι”. Σχετικά με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο ίδιος τόνισε πως “θα είναι πολύ ριζοσπαστικό για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Κύπρο”.

Επίσης είπε πως είναι κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και στην αποποινικοποίηση της κάνναβης αλλά είναι υπέρ στην αποποινικοποίηση των εκτρώσεων και στην νομοθεσία κατά της πορνείας