Καθορισμό ανώτατου μισθού προτείνει το ΕΥΡΩΚΟ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη ρηξικέλευθων μέτρων, με στόχο την αποτροπή επιβολής νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

«Για να αποτρέψουμε νέες περικοπές απολαβών που θα πλήξουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,  η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει με τολμηρά μέτρα όπως ο καθορισμός ανώτατου ορίου στους μισθούς και στις συντάξεις του δημόσιου τομέα. Από τη ρύθμιση αυτή δεν πρέπει να εξαιρείται κανένας κρατικός αξιωματούχος ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Με τον καθορισμό ανώτατου ποσού σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου, θα σμικρυνθεί το χάσμα που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στους πολίτες που λαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς και μεγάλες συντάξεις και στους πολίτες που λόγω της κρίσης μειονεκτούν και υστερούν. Θα μειωθεί η κοινωνική ένταση και θα εξοικονομηθούν τέτοια ποσά, έτσι ώστε να αποτραπούν επιπρόσθετες περικοπές», τόνισε ο Μιχάλης Γιωργάλλας και κατέληξε:

«Πρέπει να γίνει κατανοητό από τις συντεχνίες, ότι πρέπει να διαφυλαχθούν οι μισθοί των χαμηλά αμειβομένων, ενώ οι προνομιούχοι πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην προσπάθεια αποφυγής ανατροπής κοινωνικών ισορροπιών».