Καθιστική διαμαρτυρία εργαζομένων ΑΕΙ-ΤΕΙ στο Σύνταγμα

Καθιστή διαμαρτυρία κάνουν αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά από τη Βουλή, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Στο πλευρό των εργαζομένων και η ΑΔΕΔΥ η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι, η κυβέρνηση εφαρμόζει το συγκεκριμένο μέτρο «για να επιτύχει τις μνημονιακές δεσμεύσεις για δραστικό περιορισμό των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών

σε προσωπικό και χωρίς να συνυπολογίζουν το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών»

Υποστηρίζει δε ότι για «να ολοκληρώσουν το έργο τους, κατέφυγαν στον εκβιασμό, τον αυταρχισμό και στην έκδοση  πραξικοπηματικών και αντιδημοκρατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, “καταργώντας” κατ’ ουσία και τη Βουλή».

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι φέτος στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι οι ΔΕ αορίστου χρόνου ενώ του  χρόνου θα επεκταθούν τα μέτρα σε όλους.

«Θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των Υπηρεσιών και του προσωπικού για να νομιμοποιήσουν νέες απολύσεις» καταλήγει..