Καθηλωμένο το Saipem -Περικυκλωμένο από 6 τουρκικά πλοία

Το γεωτρύπανο Saipem 12000, της εταιρείας ΕΝΙ αναμένει το πράσινο φως από τη Ρώμη, για να προχωρήσει προς τον στόχο ΣΟΥΠΙΑ στο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας, το οποίο παρενοχλήθηκε από 6 τουρκικά πολεμικά πλοία, παραμένει από χθες βράδυ καθηλωμένο περίπου 15 ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο ΣΟΥΠΙΑ.

Μιλώντας στη εκπομπή “Πρόσωπο Με Πρόσωπο”, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι ο καπετάνιος του Saipem 12000, αναμένει οδηγίες για να συνεχίσει προς τον στόχο.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μην προχωρήσει, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η εντολή που δόθηκε από την εταιρεία ήταν να μην γυρίσει πίσω.

Ο ΥΠΕΞ είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και με την εταιρεία ΕΝΙ, ενώ ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο κ. Κασουλίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προσθέτοντας ότι η λύση θα προέλθει από τη Ρώμη.