Καθαρή εντολή από τον πρώτο γύρο ζητά ο Αναστασιάδης

Εντείνονται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο οποίο συμμετέχουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ.

Οι άνθρωποι του επιτελείου εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και φέρνουν στο «προσκήνιο» της δημόσιας πολιτικής συζήτησης το μείζον ζήτημα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και τους χειρισμούς που θα πρέπει να γίνουν, ώστε η Κύπρος να γυρίσει σελίδα δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν και πάλι ανάπτυξη και ευημερία.

Στο πνεύμα αυτό, ο Ν. Αναστασιάδης ζητεί ισχυρή εντολή από τον Κυπριακό λαό, από τον πρώτο γύρο των εκλογών ώστε να μπορέσει με άνεση να προβεί σε όλες τις πολιτικές κινήσεις που έχει σχεδιάσει με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το αν, τώρα, θα λάβει αυτή την ισχυρή εντολή ή όχι από τον πρώτο γύρο των εκλογών, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

Πάντως, οι μέχρις στιγμής ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πολυπόθητος στόχος της υψηλής συσπείρωσης είναι εφικτός. Σε αυτό συνέβαλε, φυσικά, και η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ανθρώπους του ΔΗΚΟ, οι οποία «οργώνουν» όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και επισκέπτονται πόρτα – πόρτα ψηφοφόρους.