Καθαρά Δευτέρα με άστατο καιρό

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, αρχικά περιμένουμε κατά κανόνα ασθενείς τοπικές βροχές σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στο Ιόνιο. Γρήγορα οι βροχές στο Βόρειο και Νότιο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτιροι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ήπειρος, δυτική Στερεά, Ιόνιο

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια βόρειοι η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.