“Καζάνι που βράζει” η κυβέρνηση λόγω ΕΝΦΙΑ

Με αφορμή τις νέες δριμείες αντιδράσεις με φόντο τις «βελτιώσεις» στον ΕΝΦΙΑ, έχει σημάνει συναγερμός  στο Μέγαρο Μαξίμου για την ψηφοφορία στη Βουλή .

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν ανέμεναν τέτοια θύελλα αντιδράσεων και πόλεμο προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, καθώς κρίθηκε ανεπαρκές το «λίφτινγκ» στο φόρο ακινήτων και τώρα τρέχουν να αντικαταστήσουν τους «αντάρτες» βουλευτές από το Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί η υπερψήφιση της κρίσιμης τροπολογίας.

Τα εσωτερικά των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού θυμίζουν καζάνι που βράζει. Βουλευτές της συγκυβέρνησης υπό το φόβο της εκλογικής τους βάσης και της μη επανεκλογής τους εμφανίζονται πολύ προβληματισμένοι για την υπερψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που τελικά διορθώθηκε μόνο στα λόγια. Χαρακτηριστικά είναι τα τεκταινόμενα της χθεσινής ημέρας, με ενδεικτικότερα τα… «γαλλικά» της γαλάζιας Άννας Καραμανλή στο σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Κ. Θεοδωρακόπουλο.

Όμως τα «γαλλικά» δεν είναι αυτά που φοβούνται στο Μαξίμου, καθώς γνωρίζουν ότι όλες οι παραφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης αποτελούν ενδείξεις πολιτικής κόπωσης και λειτουργούν εις βάρος της και προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές διορθώσεις στην τροπολογία Χαρδούβελη, η κυβέρνηση θα δεχθεί και δεύτερο αυτογκόλ, έπειτα από εκείνο που υπήρξε προ εβδομάδων με τα λάθη του υπ. Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ», σημείωσε στην προσωπική σελίδα του στο Διαδίκτυο ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, ήδη από χθες με άμεσες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του βουλευτή Λέσβου, Νίκου Σηφουνάκη, για να σβήσουν την φωτιά που άναψε από το βήμα της Βουλής, όπου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ. Έτσι αναμένεται να τοποθετηθεί άλλος βουλευτής στην θέση του Νίκου Σηφουνάκη στο θερινό τμήμα, που θα ψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει την τροπολογία εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αηδόνης, ο οποίος, πάντως, εμφανιζόταν μέσω πληροφοριών ότι βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε «πυροσβεστική» παρέμβαση για να κατεβάσει από τα «κάγκελα» τους βουλευτές της ΝΔ, με τις συνεχείς αντιδράσεις των «γαλάζιων» που αναζητούν βαλβίδα αποσυμπίεσης.