Καδής: Πλήρως στελεχωμένα, ξεκινούν τα σχολεία

Τα σχολεία μας μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, πλήρως στελεχωμένα, με ασφάλεια, έχοντας όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι απαραίτητο στη διάθεση τους είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής καλώντας τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς στο χώρο της εκπαίδευσης να συνεργαστούν με το Υπουργείο για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των σχολείων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιπρόσθετη ανάγκη σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε τα σχολεία μας να στελεχωθούν πλήρως για την επόμενη σχολική χρονιά».

Πρόσθεσε ότι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «διασφαλίζεται η πλήρης στελέχωση των σχολείων μας, όπως και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Σημείωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου «στηρίχθηκε στις τεκμηριωμένες ανάγκες και τα δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των μαθητών στην κάθε βαθμίδα. Επίσης έλαβε υπόψη τις σημαντικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών, την ανόθευτη και πλήρη εφαρμογή του νέου Λυκείου, τις πολιτικές που αφορούν την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της παραβατικότητας» και άλλα.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι το Υπουργείο προχωρεί στη σύσταση Τεχνικής Επιτροπής που θα μελετήσει μέτρα προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στο χώρο της εκπαίδευσης με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, ενώ θα αξιοποιηθούν και υπηρεσίες διεθνούς εμπειρογνώμονα για το σκοπό αυτό.

Επεσήμανε ότι η απόφαση του Υπουργικού θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή «για τελική έγκριση μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να μην υπάρξει κανένα θέμα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Σημείωσε επίσης ότι τα θέματα της εκπαίδευσης και της Παιδείας γενικότερα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τους αριθμούς που αφορούν τη στελέχωση ο κ. Καδής είπε ότι οι τελικοί αριθμοί θα ανακοινωθούν μετά τις διαβουλεύσεις που θα έχει το Υπουργείο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και πρόσθεσε ότι η στελέχωση αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση για το απαραίτητο κονδύλι για κάλυψη αυτών των αναγκών, ο κ. Καδής είπε ότι θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου.

Ερωτηθείς είπε ότι η στελέχωση των σχολείων γίνεται στη βάση πραγματικών αναγκών και δεδομένων, σημειώνοντας ότι «εμείς με πολύ τεκμηριωμένα στοιχεία προγραμματίσαμε τη στελέχωση και με τα δεδομένα που έχουμε διασφαλίσει σήμερα με την απόφαση του Υπουργικού μπορούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα να λέμε ότι τα σχολεία μας θα είναι στελεχωμένα σε όλες τις βαθμίδες. Με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει το Υπουργείο αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ενδεχομένως να είναι κάποιοι που θα ήθελαν μεγάλες αναταραχές στο χώρο της εκπαίδευσης και να δημιουργούσαν το ανάλογο κλίμα. Εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προετοιμασία και με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας είμαι βέβαιος ότι θα διαψεύσουμε όσους μιλούσαν για αναστάτωση στο χώρο της εκπαίδευσης».

Πρόσθεσε ότι «τα σχολεία μας μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, πλήρως στελεχωμένα, με ασφάλεια, έχοντας όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι απαραίτητο στη διάθεση τους και θέλω να καλέσω τόσο τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς στο χώρο της εκπαίδευσης να συνεργαστούν με το Υπουργείο για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί με συναίνεση και συνεργασία τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας και με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουμε θετικό έργο στην κοινωνία του τόπου».