Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 41 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 41 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες, με ισχύ από τις από τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς.

Θερµή και ξηρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα στα δυτικά δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα παραµείνει αίθριος και θερµός. Η θερµοκρασία πιθανό να σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο, παραµένοντας αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.