Κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία , εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 41 βαθμούς.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.

Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να σχηματίζεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.