Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Συστάσεις προς το κοινό

Το τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες και συστάσεις για το κοινό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 41 βαθμούς.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από σήμερα στις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που, από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις και πιθανό αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 στα δυτικά, στα βόρεια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη μέχρι την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη και την Παρασκευή, παραμένοντας αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται πτώση εξακολουθώντας να είναι πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Συστάσεις προς το κοινό:

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών, καλείται το κοινό και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, εγκυμονούσες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας:

Να αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.

Να προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.

Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

Να καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.