Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα βόρεια του νησιού. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι θα ενισχύονται και θα μεταβάλλονται, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδεχομένως να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο αρχικά τοπικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα καταστεί τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.