Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η μετεωρολογική προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την προειδοποίηση που έχει ισχύ από τις 8 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης

Πιο αναλυτικά, βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το βόρειο Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Από την Πέμπτη ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα δυτικά παράλια και στα ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ τυχόν σκόνη σταδιακά θα υποχωρήσει. Αργότερα αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και αργότερα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να καθίστανται μεμονωμένα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.