Κίνημα Οικολόγων: «Το λιμάνι Λάρνακας είναι λιμάνι» και πρέπει να παραμείνει λιμάνι

Ακολουθει ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων σχετικά με το Λιμάνι της Λάρνακας

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης θα παραστεί στη συνάντηση των πολιτικών κομμάτων με τους εκπροσώπους της εταιρείας Lloyd`s Register Energy, η οποία ανέλαβε τη μελέτη της εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο λιμάνι της Λάρνακας, σήμερα στις 5:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Λάρνακας.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ως μέρος της πλατφόρμας οργανώσεων Larnaca React τελικά θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Δήμου Λάρνακας αφού η πλατφόρμα αποφάσισε να αποσύρει τους όρους που αρχικά έθετε, τους οποίους εμείς υποστηρίξαμε ανεπιφύλακτα.

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα είχε θέσει αρχικά ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στη διαδικασία με την εταιρεία Lloyd`s Register Energy να σταματήσουν αμέσως τα έργα στο λιμάνι Λάρνακας και να υπάρξει άμεση διαφάνεια. Εμείς ως Οικολόγοι συμφωνούμε ότι πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στους επηρεαζόμενους πολίτες. Είναι απαράδεκτο μετά από τόση δημόσια συζήτηση να μην είναι προσβάσιμες οι προκαταρτικές περιβαλλοντικές μελέτες και οι συμφωνίες ενοικίασης του χώρου.

Επιπλέον των όρων που θέτει η πλατφόρμα εμείς ως Οικολόγοι ζητούμε τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών να καθορίσει Δημοτικό Δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί ανάμεσα στους δημότες της Λάρνακας αφού προηγηθεί πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση.