Κίνημα Οικολόγων: Στηρίζουμε τις ποινές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε αριθμό μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου, σχετικά με επενδύσεις των τραπεζών σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

“Πιστεύουμε ότι γίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια τα χρηματικά αυτά ποσά δεν σώζουν την κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και ούτε αποπληρώνουν τα δισεκατομμύρια ζημιών που υπέστη ο Κυπριακός λαός ο οποίος ακόμα υποφέρει από τις επιπτώσεις των αποφάσεων από τις αποφάσεις των εν λόγω κυρίων. Δυστυχώς οι κύριοι αυτοί αντί να σιωπήσουν, διαμαρτύρονται και αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους” αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος.

Τέλος, επισημαίνει: “αναμένουμε πως η δικαιοσύνη θα αναλάβει το ρόλο της, αφού η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα αποσταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα και όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες ζητούμε να αποδοθούν. Ζητούμε οι ένοχοι να μπουν φυλακή και να δεσμευτούν οι περιουσίες τους. Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποδοθεί”.