Κίνδυνος! Μην αφήνετε πλαστικά μπουκάλια με νερό μέσα στο αυτοκίνητο

Κίνδυνος! Μην αφήνετε πλαστικά μπουκάλια με νερό μέσα στο αυτοκίνητο

Πολλοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια, να κουβαλάμε στο αυτοκίνητό μας ένα μπουκαλάκι νερό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συνήθως τα μπουκάλια είναι πλαστικά και μια εταιρεία ηλεκτροδότησης προειδοποιεί!

Ένα πλαστικό μπουκάλι μέσα στο αυτοκίνητο, σε μία ζεστή μέρα, μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά

Ένας υπάλληλος εταιρείας παραλίγο να αρπάξει φωτιά μέσα στο φορτηγάκι του. Ο υπάλληλος αυτός,  παρατήρησε να βγαίνει καπνός μέσα από το φορτηγό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού, καθώς το ηλιακό φως έκανε διάθλαση μέσα από το νερό.

Πλαστικό μπουκάλι στον ήλιο, ή την ζέστη: Πότε υπάρχει κίνδυνος

Επίσης, ένας υπαρκτός κίνδυνος για την επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού μπουκαλιού νερού, αφού έχει μείνει στον ήλιο για μέρες, πηγάζει από την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηριδίων στο μπουκάλι. Αν δεν έχετε ανοίξει τα μπουκάλι ακόμα, το εσωτερικό του μπουκαλιού δεν έχει μολυνθεί. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα μπουκάλια, πρέπει να τα πλένετε καλά για να μην μείνουν τα βακτηρίδια στο μπουκάλι και πολλαπλασιαστούν.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες τα πλαστικά μπουκάλια που κατασκευάζονται από δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), ένα σκληρότερο πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πιο σκληρών δοχείων, μπορεί να εκλύσουν BPA στο νερό όταν θερμανθούν.

Τα πλαστικά μπουκάλια με BPA, έχουν τον αριθμό “7” στο κάτω μέρος της φιάλης. Εάν έχετε ένα μπουκάλι νερό από BPA, αν το αφήσετε στον ήλιο για ώρες, είναι πιθανό να εκλύσει κάποιο ποσοστό ΒΡΑ στο νερό.